• HTM04a
 • HTM4b

Event Category: Κράτα με σφιχτά

Description
Description
More Info
Photos
Map
Instructor
 • Τι Είναι: Ένα διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη σχέση ζευγαριών το οποίο αποτελείται από παρουσιάσεις, βίντεο, βιωματικές ασκήσεις και ευκαιρίες για διαπροσωπικές συζητήσεις.
  Πότε: Σάββατο και Κυριακή 5-6 Μαΐου, 10π.μ.-6μ.μ.

  Που: Επιδαύρου 9, Χαλάνδρι

  Σε ποιους απευθύνεται:

  • Ζευγάρια τα οποία θέλουν να βελτιώσουν την επικοινωνία τους
  • Θεραπευτές οι οποίοι θέλουν να μάθουν την προσέγγιση ώστε να ξεκινήσουν τα δικά τους προγράμματα «Κράτα με Σφιχτά» (Hold Me Tight® Workshop).

  Θα μάθετε πως να:

  √ Συνδεθείτε με νέους τρόπους με τον/την σύντροφό σας

  √ Ενδυναμώσετε την εμπιστοσύνη και να εμβαθύνετε την αίσθηση ασφάλειας στη σχέση

  √ Επικοινωνείτε με τέτοιους τρόπους ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση και αποδοχή

  √ Ξεκινήσετε να επουλώνετε πληγές της σχέσης

  √ Κατανοείτε τόσο τα συναισθήματα του συντρόφου σας όσο και τα δικά σας

  √ Δημιουργήσετε εμπιστοσύνη και οικειότητα που να διαρκεί στο χρόνο

  √ Εμβαθύνετε την ρομαντική και ερωτική σας σύνδεση

   

  Προετοιμασία για το πρόγραμμα: Οι συμμετέχοντες παροτρύνονται να έχουν διαβάσει το βιβλίο «Κράτα με Σφιχτά», της Sue Johnson (Εκδόσεις Gutenberg, 2014) προ της ένταξής τους στο πρόγραμμα.

   

  Κόστος: 250€ το ζευγάρι ή 130€ το άτομο (θεραπευτής/τρια)

  Για να δηλώσετε συμμετοχή:

  Για την εξασφάλιση της θέσης σας χρειάζεται να καταθέσετε το ποσό των 50€ ως προκαταβολή και να μας στείλετε ενημερωτικό μήνυμα με το όνομά σας, την ημερομηνία κατάθεσης και το ποσό στο email: info@eft.net.gr.

  Τραπεζικός Λογαριασμός: EFG Eurobank: 0026 0328 900200862693 IBAN: GR1802603280000900200862693

  Δικαιούχος: Εταιρία Μελέτης & Ανάπτυξης Σχέσεων Ζεύγους & Οικογένειας EFT, E.E.

  * Παρακαλούμε ζητήστε να βάλετε το επίθετό σας σαν αιτιολογία στην κατάθεση για να μπορούμε να την επιβεβαιώσουμε.

  «Δημιουργώντας Σύνδεση – EFT»

  Ελληνικό Δίκτυο για την Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία

  Επιδαύρου 9, 15233 Χαλάνδρι, τηλ: 210-6898031, fax: 210-6898438

  website www.eft.net.gr, e-mail: info@eft.net.gr

   

   

 • Address: Epidavrou 9
  Chalandri
  Decentralized Administration of Attica
  152 33
  Greece
 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Instructor:

  Εκπαιδευτές:

  Αναστασία Βλαχογεωργάκη, M.Sc., ICADC.

  H Αναστασία Βλαχογεωργάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι Κοινωνιολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια και Οικογενειακή Θεραπεύτρια.
  Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

  Η κυρία Βλαχογεωργάκη εργάζεται 16 χρόνια στο Kέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), έχοντας αναλάβει θέσεις ευθύνης σε προγράμματα θεραπείας εξαρτημένων και των οικογενειών τους. Στην παρούσα φάση είναι Υπεύθυνη του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, που απευθύνεται σε εργαζόμενους χρήστες εξαρτητικών ουσιών και στις οικογένειες τους.

  Εκπαιδεύτηκε στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) στην Συστημική Προσέγγιση, την Διεργασία Ομάδας και την Θεραπεία Οικογένειας.

  Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στο Κέντρο Συστημικής Θεραπείας , στην Θεραπεία Ζευγαριών.
  Είναι μέλος της European Family Therapy Association (EFTA) και της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.Συ.Θ).
  Η κυρία Βλαχογεωργάκη είναι πιστοποιημένη Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης από τo International Certification & Reciprocity Consortium (IC&RC).

  Έχει ολοκληρώσει εκπαίδευση εστιασμένη στην Θεραπεία Οικογένειας στον Τομέα της Τοξικοεξάρτησης. Έχει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Τοξικοεξάρτηση, σε πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με το τμήμα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του San Diego, California.

  Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακό σεμινάριο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Boston College με θέμα «Διοίκηση και Κοινωνικός σχεδιασμός στον Τομέα της Τοξικοεξάρτησης».
  Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το ΑΚΜΑ, η Αναστασία Βλαχογεωργάκη συμμετέχει στην δημιουργία του Ελληνικού Δικτύου στην Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας (EFT).

  E-mail : anastasia.vla@gmail.com

   

  Νίκος Σπηλιόπουλος, M.Sc., ICADC., ECP.

  Ο Νίκος Σπηλιόπουλος, είναι Ψυχοθεραπευτής Οικογένειας & Ζεύγους και MSc, ICADC Σύμβουλος Εξαρτήσεων.

  Εργάστηκε στο ΚΕΘΕΑ, από το 1994 έως το 2014, σαν προσωπικό θεραπείας, σε διάφορες θέσεις ευθύνης. Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, ανέλαβε την ευθύνη, της από αρχής σύστασης και την μετέπειτα λειτουργίας (2002-2014) του Θεραπευτικού Προγράμματος Εξωτερικής Παρακολούθησης, Εφήβων – Νεαρών ενηλίκων και των Οικογενειών τους, ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ , στην Πάτρα .

  Έχει εκπαιδευτεί στο ΑΚΜΑ στίς Συστημικές Προσεγγίσεις και στην Θεραπεία Οικογένειας & Ζεύγους, ενώ παράλληλα έχει ειδικευτεί στις εφαρμογές της Οικογενειακής Θεραπείας στον Τομέα των Εξαρτήσεων.

  Έχει λάβει MSc στις Κλινικές πτυχές της Εξάρτησης και την Δημόσια Υγεία από το Institute of Psychiatry, King’s College, University of London. Διαθέτει διεθνή επαγγελματική πιστοποίηση ως Σύμβουλος Εξαρτήσεων από τo International Certification & Reciprocity Consortium (IC&RC).

  Είναι μέλος της European Family Therapy Association (EFTA), Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ.) και Πιστοποιημένος Ψυχοθεραπευτής από την European Association of Psychotherapy (EAP).

  Έχοντας ζήσει, για αρκετά χρόνια, από κοντά, την προσπάθεια ανθρώπων και οικογενειών, να ξεπεράσουν σοβαρές και απειλητικές για την ζωή δυσκολίες, αναγνωρίζει τον θεμελιώδη ρόλο των λειτουργικών σχέσεων και των δεσμών ασφάλειας, στην ανθρώπινη εξελικτική πορεία.

  Ευαισθητοποιημένος από προσωπικό και επαγγελματικό ενδιαφέρον, συναντά στην Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία EFT, την πληρότητα της αυτονομίας μέσα από την λειτουργική αλληλεξάρτηση.

  Στο πλαίσιο της προσωπικής του διεργασίας ανάπτυξης και μέσα από την συνεργασία του με το Α.Κ.Μ.Α, συμμετέχει στη δημιουργία του Ελληνικού Δικτύου για τη Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία (EFT).

  Διεύθυνση: Πάτρα

  Τηλ: 6987440845

  E-mail : spnikos1@gmail.com