της Zoya Simakhodskaya PhD Θεραπεύτρια, Επόπτρια & Εκπαιδεύτρια EFT, Κέντρο Νέας Υόρκη

Παρά τα πολλά χρόνια δουλειάς μου με ζευγάρια, ακόμα και τώρα αισθάνομαι λίγο ενθουσιασμένη και αγχωμένη πριν από μια πρώτη συνεδρία. Είναι σχεδόν σαν ένα πρώτο ραντεβού όπου δεν είσαι καθόλου σίγουρος για το ποιοι είναι ούτε τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί. Εκτός, φυσικά, από το ότι εκείνοι είναι πιο αγχωμένοι από εσένα!
Το ζευγάρι είναι σε δυσφορία, και ελπίζουν και οι δύο για βοήθεια ενώ ταυτόχρονα φοβούνται ότι δεν θα τη βρουν. Η πρώτη συνεδρία, επίσης, μοιάζει λίγο με την στιγμή που τα σκυλιά συναντιούνται σε ένα πάρκο: Ποιος είσαι; Πως θα μου συμπεριφερθείς; Θα παίξεις μαζί μου ή θα μου επιτεθείς;
Όλοι θυμόμαστε τη γνωστή ρήση του Yogi Berra (γνωστός Αμερικανός παίκτης baseball) «Εάν δεν γνωρίζεις προς τα που θέλεις να πας, θα βρεθείς κάπου αλλού.»
Γενικά τα ζευγάρια έρχονται στην θεραπεία προσπαθώντας να μας μιλήσουν για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα προβλήματα στη σχέση τους και φέρνουν παραδείγματα και αποδεικτικά στοιχεία: Αγώνες δύναμης, ελαττώματα του χαρακτήρα και δυσκολίες στην επικοινωνία.

Δείτε το πλήρες άρθρο εδώ

Πηγή: Newsletter v.1.2, Ιούλιος 2020, Ελληνικό Δίκτυο του EFT

©2024 EFT Greece

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?