Η ομάδα του Ελληνικού Δικτύου του EFT συμμετείχε στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής Παιδιού και Εφήβου  με θέμα  «Ψυχική Υγεία και Ψυχοπαθολογία στη Σύγχρονη Οικογένεια» που διενεργήθηκε 3-5 Νοεμβρίου στο ΠΑΔΑ.

H ομάδα του EFT συμμετείχε με ένα στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Φροντίζοντας τη Καρδιά της Δυναμικής της Οικογένειας: Η Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία Οικογένειας (EFFT)», με την Κυριακή Πολυχρόνη, τηn Αλεξάνδρα Δημητριάδου και τον Νίκο Σπηλιόπουλου, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης είχε η Ιωάννα Κουκού.

Οι ομιλητές παρουσ;iασαν την Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία Οικογένειας (EFFT) ως ένα νέο Συστημικό μοντέλο Θεραπείας Οικογένειας.

Η ομάδα των συμμετεχόντων είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το  EFFT και πώς αυτό αξιοποιεί τη θεωρία του Δεσμού ως πλαίσιο κατανόησης των αρνητικών μοτίβων στις σχέσεις της οικογένειας και τις τεχνικές της Προσωποκεντρικής προσέγγισης για την εμβάθυνση και αλλαγή των υποκείμενων πρωτογενών συγκινήσεων, την αποκατάσταση της σύνδεσης και την προώθηση της ανθεκτικότητας της οικογένειας. Επίσης, η ομάδα των ομιλητών παρουσίασε τον τρόπο που το EFFT  εστιάζει στην αναδιάρθρωση των αλληλεπιδράσεων γονέα και παιδιού και στην εδραίωση της αίσθησης ασφάλειας που αποκτάται μέσω αυτών των νέων μοτίβων σύνδεσης.

Παρουσιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο ο θεραπευτής EFFT αντιλαμβάνεται τη δύσκολη και μη λειτουργική συμπεριφορά ενός παιδιού μέσα από την προσέγγιση του Δεσμού και καθοδηγεί την οικογένεια σε νέα μοτίβα,  όπου οι γονείς γίνονται περισσότερο διαθέσιμοι και ανταποκρίνονται συγκινησιακά στις ανάγκες του παιδιού, συμβάλλοντας έτσι στην ανθεκτικότητα της οικογένειας στις αναπτυξιακές αλλαγές και τις προκλήσεις της ζωής.

Πρόγραμμα συνεδρίου

 

 

0 Comments

Leave a reply

©2024 EFT Greece

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?