Όπως είναι γνωστό το EFT, ένα μοντέλο θεραπείας βασισμένο στην επιστήμη του Δεσμού, απαρτιώνει στη συστημική προσέγγιση – η οποία εστιάζει στην αναδιαμόρφωση των μοτίβων σύνδεσης με τους σημαντικούς άλλους – ουμανιστικές βιωματικές παρεμβάσεις – οι οποίες εστιάζουν στην αναδιαμόρφωση της ενδοψυχικής εμπειρίας.

Οι συγκινήσεις έχουν προτεραιότητα δεδομένου του ισχυρού ρόλου τους τόσο στη δόμηση της εσωτερικής εμπειρίας και την κινητοποίηση, όσο και ως κλειδιά στα αλληλεπιδραστικά μοτίβα σχέσεων. Οι συγκινήσεις συνδέουν και οργανώνουν τη βαθύτερη εμπειρία και την αλληλεπίδραση.

Το EFT είναι περισσότερο γνωστό ως ισχυρή παρέμβαση για ζευγάρια αλλά, από την αρχή του, αξιοποιείται στην κλινική πρακτική με άτομα (EFIT) και ειδικά με άτομα που παλεύουν με την κατάθλιψη, το τραύμα, καθώς και με αγχώδεις διαταραχές.

Αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο θα παρέχει μια σύντομη εισαγωγή στη θεωρία και την πρακτική του EFT στη δουλειά με άτομα και ζευγάρια που παλεύουν με την ηχώ του τραύματος.

Θα εστιάσει στην κατανόηση των επιπτώσεων του τραύματος και στα βασικά μοντέλα υγείας και δυσλειτουργίας μέσα από την οπτική του Δεσμού, την υπεροχή των συγκινήσεων και τη δημιουργία ενός ασφαλούς καταφυγίου και μιας ασφαλούς συμμαχίας στην θεραπευτική σχέση. Θα επανεξεταστούν η συστηματική ακολουθία των παρεμβάσεων – το Tανγκό του EFT καθώς και κάποιες επιπλέον μικρο-παρεμβάσεις. Η διδακτική παρουσίαση θα συνοδεύεται από την παρακολούθηση βιντεοσκοπημένων συνεδριών με σχετικό σχολιασμό.

Στο τέλος του Εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν εξοικειωθεί με:

  • τα βασικά στοιχεία της οπτικής του Δεσμού στην προσωπικότητα και τη σημαντικότητα τους για την κλινική παρέμβαση με άτομα και ζευγάρια
  • το πως αντιλαμβάνεται το EFT “τους μέσα και τους ανάμεσα κύκλους” των πελατών, πως τους δημιουργούν και πως οδηγούν στην ανάπτυξη προβλημάτων που εκδηλώνονται ως συναισθηματικές διαταραχές ή/και δυσφορία στη σχέση.
  • την εφαρμογή των 5 κινήσεων του EFT Τάνγκο για τη δημιουργία διορθωτικών συγκινησιακών εμπειριών που επηρεάζουν την επίλυση του τραύματος και την ασφάλεια Δεσμού

Σημείωση: Θα επωφεληθείτε περισσότερο από αυτή την εκπαίδευση εάν έχετε παρακολουθήσει το EFT Externship

Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 
Ώρες 19:00 – 22:00

Online μέσω ZOOM

Δρ. T. Leanne Campbell, Ψυχολόγος και Πιστοποιημένη EFT Εκπαιδεύτρια από την ICEEFT

Κόστος συμμετοχής: 40€

Παρέχεται ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε στο: info@eft.net.gr

0 Comments

Leave a reply

©2024 EFT Greece

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?