Ως θεραπευτές ζεύγους γνωρίζουμε ότι η διαρρηγμένη εμπιστοσύνη είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι σύντροφοι αναζητούν θεραπεία ζεύγους. Ωστόσο, συχνά αρνούνται να συζητήσουν ένα παλιό τραύμα επειδή είναι πολύ επώδυνο και ανησυχούν  ότι  θα μπορούσε να καταστρέψει  τις τελευταίες ελπίδες για τη σχέση τους. Αυτό αποτελεί μια πρόκληση και δυσκολία για το θεραπευτή που  συχνά αναρωτιέται πως θα συνεργαστεί με αυτά τα ζευγάρια.

Το  Μοντέλο Επεξεργασίας Τραύματος Δεσμού (AIRM) που αναπτύχθηκε από τους  Johnson, Makinen & Millikin (2001) είναι ένα επικυρωμένο μοντέλο για την επίλυση του Τραύματος Δεσμού. Ένας πλοηγός για το θεραπευτή – ένα μικρό μοντέλο μέσα στο μεγαλύτερο του EFT. Περιλαμβάνει οκτώ βήματα και ασχολείται αποκλειστικά και συγκεκριμένα με το τραυματικό γεγονός μέσα από μια σειρά αποκριτικών διαλόγων ανάμεσα στον τραυματισμένο σύντροφο και σε αυτόν που πλήγωσε. Η επίλυση ενός Τραύματος Δεσμού είναι κάτι πολύ περισσότερο από τη νοητική συγγνώμη. Μετά τη διορθωτική εμπειρία σύνδεσης  που αναμορφώνει τη σχέση, ολόκληρος ο κόσμος των συντρόφων γίνεται πιο ασφαλής και πιο σίγουρος.

Στο εργαστήριο, η Lorrie – η οποία είναι εξειδικευμένη και πολύ έμπειρη στην παροχή διαδικτυακής εκπαίδευσης σε διεθνές επίπεδο, θα παρουσιάσει το Μοντέλο Επεξεργασίας Τραύματος Δεσμού (AIRM) με θεωρητική παρουσίαση, παραδείγματα βίντεο  στα οποία η ίδια εφαρμόζει το μοντέλο  AIRM  σε ζευγάρια καθώς και βιωματικές ασκήσεις.

Θα επωφεληθείτε περισσότερο από αυτή την εκπαίδευση  εάν έχετε παρακολουθήσει το EFT Externship

H Lorrie Brubacher M.Ed.LMFT, είναι  ιδρύτρια και  διευθύντρια  του Κέντρου EFT Βόρειας Καρολίνας ΗΠΑ.  Είναι πιστοποιημένη Θεραπεύτρια Ζεύγους / Οικογένειας,  Επόπτρια και Εκπαιδεύτρια EFT. Έχει κάνει πολλές  δημοσιεύσεις με τη Dr. Susan Johnson και είναι συγγραφέας του βιβλίου “Stepping into Emotionally Focused Couple Therapy: Key ingredients of Change” το οποίο εκδόθηκε και στα Ελληνικά (Gutenberg 2020). Εκτός από τη διδασκαλία του EFT για ζευγάρια, παρέχει προηγμένη εκπαίδευση στην ατομική θεραπεία EFT και στην επίλυση Τραύματος Δεσμού.

Σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων – EFT 2021

«Εφαρμόζοντας το EFT σε Τραύματα Δεσμού: Η μέθοδος AIRM»

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021, 16:00-20:00

Online μέσω ZOOM

Κόστος συμμετοχής: 40€

Ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά

 

Πληροφορίες – Εγγραφές: «Δημιουργώντας σύνδεση – EFT»

Ελληνικό Δίκτυο για τη Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία

Κονίτσης 4, Χαλάνδρι, Τηλ: 210-6898031

Εmail: info@eft.net.gr

0 Comments

Leave a reply

©2024 EFT Greece

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?