Έρευνες δείχνουν ότι η βία μεταξύ των συντρόφων είναι μάλλον συχνή, πολύ δε περισσότερο σε ζευγάρια που αναζητούν θεραπεία ζεύγους. Ωστόσο, το θέμα της βίας συχνά αποκρύπτεται από τον Θεραπευτή. Ή λόγω των αντενδείξεων, τα ζευγάρια που αναζητούν θεραπεία δε γίνονται δεκτά χωρίς μια πρωταρχική αντιμετώπιση της βίας.

Η οπτική αυτού του εργαστηρίου είναι πως σε πολλά ζευγάρια, τα υποβόσκοντα, ισχυρά, έντονα αρνητικά μοτίβα αλληλεπίδρασης είναι κυρίαρχα στη βία. Αυτά τα μοτίβα αποτελούν πρόκληση για πολλούς θεραπευτές στη δουλειά τους με αυτά τα ζευγάρια.
Ωστόσο, συχνά η βία μεταξύ των συντρόφων είναι κεντρικό θέμα στη θεραπευτική διεργασία. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι αξιοσημείωτο ότι αυτό που περισσότερο θέλουν τα ζευγάρια από εμάς τους θεραπευτές είναι να  τους βοηθήσουμε να δημιουργήσουν μια ασφαλέστερη σχέση όπου μπορούν να παραμείνουν μαζί και η βία να σταματήσει.

Πώς μπορεί να προσεγγιστεί αυτό το θέμα όταν η βία θεωρείται συχνά ως αντένδειξη στην θεραπεία ζεύγους EFT; Με βάση τις νέες επιστημονικές γνώσεις σχετικά με τη βία μεταξύ των συντρόφων, καθώς και την εμπειρία τους, ο Lieven και ο Jef συνεργάστηκαν για να κατανοήσουν βαθύτερα αυτό το δύσκολο δράμα των συντροφικών σχέσεων.

Σε αυτό το εργαστήριο, θα γίνει εισαγωγή σε ένα θεωρητικό χάρτη για το πώς μπορούμε να κατανοήσουμε τη βία μεταξύ των συντρόφων υπό το πρίσμα του Δεσμού. Και του πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε το EFT για να βοηθήσουμε αυτά τα ζευγάρια να παλέψουν για μια πιο υγιή, ασφαλέστερη σύνδεση.

Σημείωση: Θα επωφεληθείτε περισσότερο από αυτή την εκπαίδευση  εάν έχετε παρακολουθήσει το EFT Externship

0 Comments

Leave a reply

Οι Εκπαιδευτές: Lieven Migerode MA, MFT Ο Lieven Migerode είναι Κλινικός Ψυχολόγος Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής και Επόπτης EFT και Ιδρυτής του EFT Βελγίου. Έχει δημοσιεύσει άρθρα για το θέμα της συντροφικής βίας και της αγάπης ενώ, πρόσφατα, κυκλοφόρησε η δεύτερη έκδοση του βιβλίου του "Hoe blijf je gelukkig in je relatie. Tielt: Lannoo” - "Σε αγαπώ! Πως να παραμείνεις χαρούμενος στη σχέση σου". Jef Slootmaeckers ΜΑ, MFT O Jef Slootmaeckers είναι Κοινωνικός Λειτουργός, Πιστοποιημένος Επόπτης και εκπαιδευόμενος Εκπαιδευτής EFT. Εργάζεται 14 χρόνια επάνω στη βία μεταξύ συντρόφων. Έχει εξειδικευθεί στο EFT και τη βία στα ζευγάρια και τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύει ομάδες ειδικών στη δουλειά με έντονα αντιδραστικά και βίαια ζευγάρια. Με τον Lieven έχουν αρκετές δημοσιεύσεις σχετικά με τη συντροφική βία και τη θεραπεία ζεύγους.

©2024 EFT Greece

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?